Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z mąki ryżowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Amber" data-source="post: 1536502" data-attributes="member: 14818"><p>200 g mąki ryżowej</p><p> 150 ml mleka kokosowego</p><p>łyżka miękkiego masła</p><p>1 jajko</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p> cukier z prawdziwą wanilią</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Wszystkie składniki wymieszać łyżką na gładką masę ( lub za pomocą miksera).</p><p>Ciasto będzie bardziej gęste niż na klasyczne naleśniki.</p><p>Patelnię smarować olejem kokosowym (lub oliwą) za pomocą pędzelka, bardzo cieniutką warstwą.</p><p>Łyżką wykładać porcje ciasta i rozprowadzać na powierzchni patelni.</p><p>Czekać,aż placek się przypiecze,dopiero przekładać go na drugą stronę(inaczej się połamie).</p><p>Jeżeli będzie bardzo cienki,smażyć go tylko z jednej strony.</p><p>Układać na talerzu i podawać z ulubioną konfiturą,owocami lub miodem.</p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Amber, post: 1536502, member: 14818"] 200 g mąki ryżowej 150 ml mleka kokosowego łyżka miękkiego masła 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier z prawdziwą wanilią szczypta soli Wszystkie składniki wymieszać łyżką na gładką masę ( lub za pomocą miksera). Ciasto będzie bardziej gęste niż na klasyczne naleśniki. Patelnię smarować olejem kokosowym (lub oliwą) za pomocą pędzelka, bardzo cieniutką warstwą. Łyżką wykładać porcje ciasta i rozprowadzać na powierzchni patelni. Czekać,aż placek się przypiecze,dopiero przekładać go na drugą stronę(inaczej się połamie). Jeżeli będzie bardzo cienki,smażyć go tylko z jednej strony. Układać na talerzu i podawać z ulubioną konfiturą,owocami lub miodem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z mąki ryżowej
Top
Bottom