Naleśniki
30 ml mąki ryżowej ( 2 płaskie łyżki)
25 ml Nestlé Sinlac (5 płaskich łyżeczek)
5 ml oleju
60 ml wody
szczypta soli
Do naczynia wlej wodę, dodaj Nestlé Sinlac i wymieszaj. Dolej olej, dodaj mąkę ryżową, sól i dokładnie wymieszaj. Olej do smażenia dodaje się tylko do pierwszego naleśnika. Patelnia powinna być bardzo gorąca. Kolejne naleśniki smażymy nie dodając tłuszczu. Naleśniki smaży się po obydwu stronach.
30 ml mąki ryżowej ( 2 płaskie łyżki)
25 ml Nestlé Sinlac (5 płaskich łyżeczek)
5 ml oleju
60 ml wody
szczypta soli
Do naczynia wlej wodę, dodaj Nestlé Sinlac i wymieszaj. Dolej olej, dodaj mąkę ryżową, sól i dokładnie wymieszaj. Olej do smażenia dodaje się tylko do pierwszego naleśnika. Patelnia powinna być bardzo gorąca. Kolejne naleśniki smażymy nie dodając tłuszczu. Naleśniki smaży się po obydwu stronach.