- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
15 dag mąki
2 żółtka
1/2 szkl mleka
1 łyżka śmietany
szczypta soli
Nadzienie
30 dag wędzonego, pieczonego lub gotowanego kurczaka
3 pieczarki
kieliszek białego wina
2 żółtka
2 jajka
sól
bułka tarta
Połączyć składniki na ciasto i odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki.
Kurczaka drobno posiekać. Pieczarki poddusić na tłuszczu. Dodać kurczaka, wino, doprawić solą i dodać żółtka.
Naleśniki z nadzieniem złożyć w kopertę. Obtoczyć w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Obsmażyć.
Podawać z czystymi zupami lub surówkami.
15 dag mąki
2 żółtka
1/2 szkl mleka
1 łyżka śmietany
szczypta soli
Nadzienie
30 dag wędzonego, pieczonego lub gotowanego kurczaka
3 pieczarki
kieliszek białego wina
2 żółtka
2 jajka
sól
bułka tarta
Połączyć składniki na ciasto i odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki.
Kurczaka drobno posiekać. Pieczarki poddusić na tłuszczu. Dodać kurczaka, wino, doprawić solą i dodać żółtka.
Naleśniki z nadzieniem złożyć w kopertę. Obtoczyć w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Obsmażyć.
Podawać z czystymi zupami lub surówkami.
Ostatnią edycję dokonał moderator: