Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka wiśniowa *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 154398" data-attributes="member: 151"><p>Jeśli wydrylowałaś wiśnie to można używać ich do deserów,lodów,ciast,tortów albo mozna zrobić takie konfitury:</p><p></p><p>Przepis M.Łebkowskiego:</p><p></p><p>-2 kg wiśni z nalewki</p><p>-1 kg cukru</p><p>-200 g masła</p><p></p><p>Masło podgrzewamy na małym ogniu i zdjemnujemy łyżka powstałą pianę.Gdy cała </p><p>kostka się rozpuści ogrzewamy tłuszcz jeszcze przez minutę,studzimy i zlewamy </p><p>sklarowany tłuszcz do miseczki.</p><p>Smażymy wiśnie z cukrem na bardzo małym ogniu.Gdy alkohol odparuje,zdejmujemy </p><p>je z ognia i pozostawiamy na patelni aż ostygną.Ponownie podgrzewamy wiśnie </p><p>dodając do nich połowe masła,przekładamy do słoiczków i na wierzch wlewamy po </p><p>łyżce sklarowanego masła.Zakręcamy słoiczki i odstawiamy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 154398, member: 151"] Jeśli wydrylowałaś wiśnie to można używać ich do deserów,lodów,ciast,tortów albo mozna zrobić takie konfitury: Przepis M.Łebkowskiego: -2 kg wiśni z nalewki -1 kg cukru -200 g masła Masło podgrzewamy na małym ogniu i zdjemnujemy łyżka powstałą pianę.Gdy cała kostka się rozpuści ogrzewamy tłuszcz jeszcze przez minutę,studzimy i zlewamy sklarowany tłuszcz do miseczki. Smażymy wiśnie z cukrem na bardzo małym ogniu.Gdy alkohol odparuje,zdejmujemy je z ognia i pozostawiamy na patelni aż ostygną.Ponownie podgrzewamy wiśnie dodając do nich połowe masła,przekładamy do słoiczków i na wierzch wlewamy po łyżce sklarowanego masła.Zakręcamy słoiczki i odstawiamy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka wiśniowa *
Top
Bottom