Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 134522" data-attributes="member: 231"><p>Syso ona nie powinna az tak rosnac w lodowce, wlasnie nei. Mysle ze dajesz za duzo drozdzy, a lepiej tego nie robic, bo ona ma rosnac jakby sama soba, a drozdze daja minimalnego kopa. Reinhart pisze, ze ona rosnie glownie po wyjeciu z lodowki (no i na samym poczatku po wyrobieniu, przez te 30 minut)</p><p></p><p>w tym ciescie powyzej dla rosniecia kluczowe sa nastepujace sprawy:</p><p>-malenko drozdzy (niecałe pół łyżeczkisuszonych na 2,5 szklanki mąki)</p><p>- długie rosniecie w zimnie</p><p>- woda w temperaturze pokojowej</p><p>- brak cukru, mleka i innnych wspomagaczy drozdzy</p><p>- sól - ktora utrudnia drozdzom robote</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 134522, member: 231"] Syso ona nie powinna az tak rosnac w lodowce, wlasnie nei. Mysle ze dajesz za duzo drozdzy, a lepiej tego nie robic, bo ona ma rosnac jakby sama soba, a drozdze daja minimalnego kopa. Reinhart pisze, ze ona rosnie glownie po wyjeciu z lodowki (no i na samym poczatku po wyrobieniu, przez te 30 minut) w tym ciescie powyzej dla rosniecia kluczowe sa nastepujace sprawy: -malenko drozdzy (niecałe pół łyżeczkisuszonych na 2,5 szklanki mąki) - długie rosniecie w zimnie - woda w temperaturze pokojowej - brak cukru, mleka i innnych wspomagaczy drozdzy - sól - ktora utrudnia drozdzom robote [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
Top
Bottom