Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 161185" data-attributes="member: 231"><p>właśnie nie. Reinhart robi cłąy wywód na temat tego dlaczego powolne wyrastanie w zimnie wyciąga pełnię smaku ciasta (mogę to znaleźć wklepać potem) - bardzo takie naukowe wyjaśnienie to jest. mnie przekonało. Ale najlepiej przekonuje efekt końcowy. </p><p></p><p>przepis orginalny oczywiscie tez nie wykorzystujemaszyny, tylko mikser. Wyrabiamy przez 4 minuty na najniższym biegu (hakami) Ma sie utworzyc kula (na poczatku moze byc neico lepka, ale potem maka wchlonie wode i bedzie ok). Ciasto ma odpoczac 5 minut. Potem miksujemy przez 2 minuty na srednich obrotach. Jesli widzimy ze ciasto jest za twarde, dodajemy po lyzeczce wody (niechlorowana, temp pokojowa). Jesli jets za luzne i sie lepi do scianek naczynia nadal - dosypujemy po lyzeczce mąki. A potem odstawiamy na 30 minut w misce wymazianej oliwą i przykrywamy miskę folia. Po tym czasie wkladamy do lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 161185, member: 231"] właśnie nie. Reinhart robi cłąy wywód na temat tego dlaczego powolne wyrastanie w zimnie wyciąga pełnię smaku ciasta (mogę to znaleźć wklepać potem) - bardzo takie naukowe wyjaśnienie to jest. mnie przekonało. Ale najlepiej przekonuje efekt końcowy. przepis orginalny oczywiscie tez nie wykorzystujemaszyny, tylko mikser. Wyrabiamy przez 4 minuty na najniższym biegu (hakami) Ma sie utworzyc kula (na poczatku moze byc neico lepka, ale potem maka wchlonie wode i bedzie ok). Ciasto ma odpoczac 5 minut. Potem miksujemy przez 2 minuty na srednich obrotach. Jesli widzimy ze ciasto jest za twarde, dodajemy po lyzeczce wody (niechlorowana, temp pokojowa). Jesli jets za luzne i sie lepi do scianek naczynia nadal - dosypujemy po lyzeczce mąki. A potem odstawiamy na 30 minut w misce wymazianej oliwą i przykrywamy miskę folia. Po tym czasie wkladamy do lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
Top
Bottom