Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 204141" data-attributes="member: 231"><p>Joannas, opowiedz mi z czym dokładnie masz kłopot... cyz ściąga się do środka? Jelsi tak, to jest w nim za mało wody, ale jeśli tak się zrobi, wystarczy lekko rozciągnąć, przykryć sciereczką, po 10 minutach znow rozciągnąć (włókna się rozluźnią)</p><p></p><p>Ja mam taką metodę:</p><p> najpierw ciasto (moje jest dość miękkie i czasem nawet lekko lepkie, zwłaszcza po dwugodzinnym rośnięciu na powietrzu) zamaczam w naczyniu z mąką. Układam je na desce i opuszkami palców udniatam do dołu (nie rozciągając na boki, po prostu przyciskam ciasto - aby powstał placuszek wielkości talerza , takieog mniejszego. Teraz strzepuję z ciasta nadmiar mąki, i wkłądam pod spód ZACIŚNIĘTE dłonie. ciągnę dłońmi w przeciwne strony i obracam ciasto, zeby utrzymac kształt koła.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 204141, member: 231"] Joannas, opowiedz mi z czym dokładnie masz kłopot... cyz ściąga się do środka? Jelsi tak, to jest w nim za mało wody, ale jeśli tak się zrobi, wystarczy lekko rozciągnąć, przykryć sciereczką, po 10 minutach znow rozciągnąć (włókna się rozluźnią) Ja mam taką metodę: najpierw ciasto (moje jest dość miękkie i czasem nawet lekko lepkie, zwłaszcza po dwugodzinnym rośnięciu na powietrzu) zamaczam w naczyniu z mąką. Układam je na desce i opuszkami palców udniatam do dołu (nie rozciągając na boki, po prostu przyciskam ciasto - aby powstał placuszek wielkości talerza , takieog mniejszego. Teraz strzepuję z ciasta nadmiar mąki, i wkłądam pod spód ZACIŚNIĘTE dłonie. ciągnę dłońmi w przeciwne strony i obracam ciasto, zeby utrzymac kształt koła. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
Top
Bottom