Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 684667" data-attributes="member: 956"><p>No to zrobiłam. Oczywiście nie umiałam zrobić kółka i zrobiłam mniej więcej kwadrat 22x22. Powinien być trochę mniejszy, bo chyba jednak zbyt cienki cały środek mi wyszedł. Piekłam około 8 minut na blasze w 300* C. Dodatkowo posypałam po wierzchu ziołami do pizzy. </p><p></p><p>[ATTACH=full]24103[/ATTACH]</p><p></p><p>A i ten kwadrat mi wyszedł z połowy połowy ilości ciasta, które jest w przepisie. To znaczy robiłam z 200g mąki i z tego zużyłam połowę. Druga została zamrożona.</p><p></p><p>Wydaje mi się, że przy braku kamienia przydałaby się taka perforowana blaszka do pizzy. Na pewno na niej lepiej by się całość upiekła. Byłaby jeszcze bardziej chrupiąca.</p><p></p><p><strong>Jaco</strong>, godzina wyrastania, której Ci zabrakło, wg mnie dużo daje. U mnie w trzeciej godzinie ciasto najbardziej zwiększyło objętość.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 684667, member: 956"] No to zrobiłam. Oczywiście nie umiałam zrobić kółka i zrobiłam mniej więcej kwadrat 22x22. Powinien być trochę mniejszy, bo chyba jednak zbyt cienki cały środek mi wyszedł. Piekłam około 8 minut na blasze w 300* C. Dodatkowo posypałam po wierzchu ziołami do pizzy. [ATTACH=full]24103[/ATTACH] A i ten kwadrat mi wyszedł z połowy połowy ilości ciasta, które jest w przepisie. To znaczy robiłam z 200g mąki i z tego zużyłam połowę. Druga została zamrożona. Wydaje mi się, że przy braku kamienia przydałaby się taka perforowana blaszka do pizzy. Na pewno na niej lepiej by się całość upiekła. Byłaby jeszcze bardziej chrupiąca. [B]Jaco[/B], godzina wyrastania, której Ci zabrakło, wg mnie dużo daje. U mnie w trzeciej godzinie ciasto najbardziej zwiększyło objętość. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Napoletana Pizza
Bottom