Jeśli ktoś ma problemy z upieczeniem biszkopta - polecam ten. Jeszcze nie było reklamacji
Biszkopt:
5 białek ubić,
dodać 3/4 szkl. cukru kryształ - ubić,
dodać 5 żółtek - ubić,
dodać 5 łyżek wody i ubić,
1 i 1/2 szkl. mąki pszennej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia - przesiać przez sitko (najlepiej 2x).
Dodawać do ubitej masy delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Wylać na blaszkę. Piec w temp. 170-175 st. ok. 30 minut.
Ja zawsze wstawiam biszkopt do nienagrzanego piekarnika i po wyłączeniu nie otwieram od razu drzwiczek.
Jest to przepis na tradycyjną prostokątną blaszkę lub tortownicę lub na blaszkę z wyposażenia piekarnika (do rolady).

Biszkopt:
5 białek ubić,
dodać 3/4 szkl. cukru kryształ - ubić,
dodać 5 żółtek - ubić,
dodać 5 łyżek wody i ubić,
1 i 1/2 szkl. mąki pszennej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia - przesiać przez sitko (najlepiej 2x).
Dodawać do ubitej masy delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Wylać na blaszkę. Piec w temp. 170-175 st. ok. 30 minut.
Ja zawsze wstawiam biszkopt do nienagrzanego piekarnika i po wyłączeniu nie otwieram od razu drzwiczek.
Jest to przepis na tradycyjną prostokątną blaszkę lub tortownicę lub na blaszkę z wyposażenia piekarnika (do rolady).