- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
Chyba nie ma tu takiego przepisu,a ciasto jest godne polecenia.
Upiec biszkopt z 4-5 jaj (ja piekę go w tortownicy 27 x 27)
puszka brzoskwiń w syropie
gęsty jogurt 500- 600g ( może byś grecki)
2 galaretki owocowe
1.Galaretki przygotowujemy według przepisu,ewentualnie zmniejszamy troszkę ilość wody.
2.Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki.
3.Biszkopt kroimy na 3 blaty.
(układamy torcik w tortownicy której piekł się biszkopt)
Pierwszy blat biszkoptu smarujemy obficie jogurtem układamy połowę brzoskwiń, kładziemy drugi blat biszkoptu,jogurt,brzoskwinie,biszkopt.Wszystko delikatnie dociskamy i zalewamy tężejącą galaretką,odstawiamy do lodówki na 3-4 godz.
Upiec biszkopt z 4-5 jaj (ja piekę go w tortownicy 27 x 27)
puszka brzoskwiń w syropie
gęsty jogurt 500- 600g ( może byś grecki)
2 galaretki owocowe
1.Galaretki przygotowujemy według przepisu,ewentualnie zmniejszamy troszkę ilość wody.
2.Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki.
3.Biszkopt kroimy na 3 blaty.
(układamy torcik w tortownicy której piekł się biszkopt)
Pierwszy blat biszkoptu smarujemy obficie jogurtem układamy połowę brzoskwiń, kładziemy drugi blat biszkoptu,jogurt,brzoskwinie,biszkopt.Wszystko delikatnie dociskamy i zalewamy tężejącą galaretką,odstawiamy do lodówki na 3-4 godz.