Niezawodny torcik jogurtowy

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
Chyba nie ma tu takiego przepisu,a ciasto jest godne polecenia.

Upiec biszkopt z 4-5 jaj (ja piekę go w tortownicy 27 x 27)

puszka brzoskwiń w syropie
gęsty jogurt 500- 600g ( może byś grecki)
2 galaretki owocowe

1.Galaretki przygotowujemy według przepisu,ewentualnie zmniejszamy troszkę ilość wody.
2.Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki.
3.Biszkopt kroimy na 3 blaty.
(układamy torcik w tortownicy której piekł się biszkopt)

Pierwszy blat biszkoptu smarujemy obficie jogurtem układamy połowę brzoskwiń, kładziemy drugi blat biszkoptu,jogurt,brzoskwinie,biszkopt.Wszystko delikatnie dociskamy i zalewamy tężejącą galaretką,odstawiamy do lodówki na 3-4 godz.
 

Załączniki

  • DSC_9163.JPG
    DSC_9163.JPG
    118.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_9165.JPG
    DSC_9165.JPG
    195.9 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy