Nuggetsy z soi i kukurydzy

kanak

Member
Cze 12, 2012
555
0
0
ok. 300 g mrożonej soi
150 g mrożonej kukurydzy
1 jajko
około 5 łyżek panko (lub bułki tartej grubo zmielonej)
sól, pieprz do smaku

jajko, bułka tarta, mąka do panierki
olej do smażenia

Soję i kukurydzę ugotowałam. Przestudzone warzywa zmieliłam. Dodałam do nich jajko, panko i przyprawy. Wymieszane składniki formowałam w kształt małych kotlecików. Opanierowane usmażyłam na rozgrzanym oleju.
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
soja z kukurydzą to pewnie tak samo pyszne jak ciecierzyca z kukurydza , latem kilka razy robiłam te kotlety(lepiej smakowały z bazylią , z kolendrą też niczego sobie, ale z bazylią to przebój kotletowy był) , bo moi mali goście(zwani Słodziakami, bo słodkie i i u wegetarian wcinali wszystko jak leci , warzywa np pieczony kalafior to był wręcz pod wydziałem , choć piekłam na raz 2 czy 3)

A soja taka ugotowana może być ?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kanak

Member
Cze 12, 2012
555
0
0
Ja gotowałam soję razem z kukurydzą. Mojemu starszemu synowi też bardzo smakowały. Zwłaszcza zielony kolor podziałał na wyobraźnię
icon_smile.gif


Warzywa gotowałam chwilkę, bo miałam mrożone a zależało mi na czasie i chciałam, żeby się szybciej rozmroziły i żeby też odrobinę zmiękły, zwłaszcza soja. To tak z wygodnictwa.