- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
pól kilo malin zalać literem octu winnego (byle nie w metalowym naczyniu)
Wymieszać drewnianą łyżką, lekko ugnieść (owoce powinny pozostać w całosci). Naczynie przykryć sciereczką i odstawić na minimum 2 dni w chłodne miejsce.
Po 2 dniach zagotować, przefiltrować, przelac do wysterylizowanych butelek, zamknąc. Przechowywac w ciemnym miejscu.
Powinien postać minimum 2 miesiace a maksimum 6
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			Wymieszać drewnianą łyżką, lekko ugnieść (owoce powinny pozostać w całosci). Naczynie przykryć sciereczką i odstawić na minimum 2 dni w chłodne miejsce.
Po 2 dniach zagotować, przefiltrować, przelac do wysterylizowanych butelek, zamknąc. Przechowywac w ciemnym miejscu.
Powinien postać minimum 2 miesiace a maksimum 6
 
	 
				
		 
 
		