Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki kiszone na zimę w garnku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1701095" data-attributes="member: 1024"><p>Ze względu na ciepłą blokową piwnicę próbowałam obu metod, zalewania wrzątkiem i pasteryzacji, ale wolę tę pierwszą, bo ogórki wychodzą smaczniejsze i bardziej jędrne. W tym roku niemal wszystkie ogórki kroję w plastry. Mandoliną idzie szybko, a oszczędność miejsca duża. Na razie swoje działkowe przetwory ogórkowe przechowuję w chłodnej wiejskiej chałupie, ale przed zimą będę je musiała zabrać, bo mrozów nie przetrwają.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1701095, member: 1024"] Ze względu na ciepłą blokową piwnicę próbowałam obu metod, zalewania wrzątkiem i pasteryzacji, ale wolę tę pierwszą, bo ogórki wychodzą smaczniejsze i bardziej jędrne. W tym roku niemal wszystkie ogórki kroję w plastry. Mandoliną idzie szybko, a oszczędność miejsca duża. Na razie swoje działkowe przetwory ogórkowe przechowuję w chłodnej wiejskiej chałupie, ale przed zimą będę je musiała zabrać, bo mrozów nie przetrwają. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki kiszone na zimę w garnku
Top
Bottom