Ogórki na ciepło z chili i miodem

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
3 ogórki obrać
Przekroić , pozbawić pestek, posolić i odstawić na 30 minut
Opłukać osuszyć
Pokroić w paski
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać: 2 zmiażdżone ząbki czosnku, 1 cm startego
świeżego imbiru, 1 papryczkę chili drobno pokrojoną, trochę dymki. Podsmażyć chwilę.
Wrzucić ogórki, wlać 1 łyżkę płynnego miodu
Wlać 100 ml wody i gotować na dużym ogniu aż woda odparuje
Skropić olejem sezamowym lub dobrym sosem sojowym

dO6MFJCv5OEENMd01X.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy