Ogórki po holendersku

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
W 2003 bodajże roku ten przepis podawała Linn:


Ogórki po holendersku

2 kg małych zielonych ogorkow
kilka galazek kopru razem z baldachami
zalewa: ¾ litra octu spirytusowego 10% - 2 łyzeczki przyprawy indyjskiej – 4
kawalki imbiru – 1 lyżeczka gorczycy – 2 łyżeczki ziaren bialego pieprzu – 400
g cukru – 50 g soli – 2 litry wody
- dobrze wyszorowac ogórki, włożyć je do zimnej wody na parę godzin
- wytrzec ogorki i ułozyc je ciasno w jalowych naczyniach / przekladajac koprem /
- zagotowac zalewe i goraca zalac ogorki
- po 24 godzinach znowu ja zagotowac / usuwajac pianę / i ponownie zalać
goracą zalewą ogórki
- naczynia trzymać szczelnie zamknięte
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy