- Lut 13, 2006
- 201
- 0
- 0
W 2003 bodajże roku ten przepis podawała Linn:
Ogórki po holendersku
2 kg małych zielonych ogorkow
kilka galazek kopru razem z baldachami
zalewa: ¾ litra octu spirytusowego 10% - 2 łyzeczki przyprawy indyjskiej – 4
kawalki imbiru – 1 lyżeczka gorczycy – 2 łyżeczki ziaren bialego pieprzu – 400
g cukru – 50 g soli – 2 litry wody
- dobrze wyszorowac ogórki, włożyć je do zimnej wody na parę godzin
- wytrzec ogorki i ułozyc je ciasno w jalowych naczyniach / przekladajac koprem /
- zagotowac zalewe i goraca zalac ogorki
- po 24 godzinach znowu ja zagotowac / usuwajac pianę / i ponownie zalać
goracą zalewą ogórki
- naczynia trzymać szczelnie zamknięte
Ogórki po holendersku
2 kg małych zielonych ogorkow
kilka galazek kopru razem z baldachami
zalewa: ¾ litra octu spirytusowego 10% - 2 łyzeczki przyprawy indyjskiej – 4
kawalki imbiru – 1 lyżeczka gorczycy – 2 łyżeczki ziaren bialego pieprzu – 400
g cukru – 50 g soli – 2 litry wody
- dobrze wyszorowac ogórki, włożyć je do zimnej wody na parę godzin
- wytrzec ogorki i ułozyc je ciasno w jalowych naczyniach / przekladajac koprem /
- zagotowac zalewe i goraca zalac ogorki
- po 24 godzinach znowu ja zagotowac / usuwajac pianę / i ponownie zalać
goracą zalewą ogórki
- naczynia trzymać szczelnie zamknięte