Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
ogórki po warszawsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 601739" data-attributes="member: 1024"><p>Od dwóch lat robię ogórki po warszawsku wg przepisu Janki. Bardzo nam smakują. Przepis podobny, więc tylko dokleję:</p><p></p><p><strong>OGÓRKI KONSERWOWE PO WARSZAWSKU wg Janki</strong></p><p></p><p>*malutkie ogórki </p><p>*marchew (pokrojona w talarki)</p><p>*pietruszka (korzeń krojony w talarki i natka)</p><p>*liść laurowy </p><p>*ziele angielskie </p><p>*pieprz </p><p>*cebula (krojona plastry) </p><p>*gorczyca </p><p>*chrzan (korzeń) </p><p>*majeranek (gałązka) </p><p>*koper (baldach) </p><p></p><p>Zalewa: </p><p></p><p>* 4 szklanki zimnej wody </p><p>* 1 szklanka octu </p><p>* 2 płaskie łyżki soli </p><p>* 1/2 szklanki cukru </p><p></p><p>Układać w słoikach wszystkie składniki ( warstwowo).</p><p>Zalewę wymieszać do rozpuszczenia soli i cukru i zalać nią ogórki.</p><p>Pasteryzować około 10 minut, do zmiany koloru ogórków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 601739, member: 1024"] Od dwóch lat robię ogórki po warszawsku wg przepisu Janki. Bardzo nam smakują. Przepis podobny, więc tylko dokleję: [B]OGÓRKI KONSERWOWE PO WARSZAWSKU wg Janki[/B] *malutkie ogórki *marchew (pokrojona w talarki) *pietruszka (korzeń krojony w talarki i natka) *liść laurowy *ziele angielskie *pieprz *cebula (krojona plastry) *gorczyca *chrzan (korzeń) *majeranek (gałązka) *koper (baldach) Zalewa: * 4 szklanki zimnej wody * 1 szklanka octu * 2 płaskie łyżki soli * 1/2 szklanki cukru Układać w słoikach wszystkie składniki ( warstwowo). Zalewę wymieszać do rozpuszczenia soli i cukru i zalać nią ogórki. Pasteryzować około 10 minut, do zmiany koloru ogórków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
ogórki po warszawsku
Top
Bottom