Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki po żydowsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moniak" data-source="post: 151225" data-attributes="member: 69"><p>Ok. 5 kg małych ogórków wypłukać i obrać ze skórki, posolic, zostawić na 2 godziny.</p><p>3 marchewki i 2 cebule pokroić w plastry - zostawić na 2 godziny z ogórkami.</p><p>Po 2 godzinach przygotować zalewę: </p><p>5 szkl. wody</p><p>1 szkl. octu 6% (lub 7 szkl. wody i 1 szkl. octu 10%)</p><p>1 szkl. cukru - zagotować</p><p></p><p>Do słoików wkładać marchew, cebulę, 1 płaską łyzeczkę soli, czosnek, koperu trochę, ziele angielskie, listek laurowy, 1 płaską łyżeczkę gorczycy, zalać gorącą zalewą.</p><p>Pasteryzować 2-3 min.</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moniak, post: 151225, member: 69"] Ok. 5 kg małych ogórków wypłukać i obrać ze skórki, posolic, zostawić na 2 godziny. 3 marchewki i 2 cebule pokroić w plastry - zostawić na 2 godziny z ogórkami. Po 2 godzinach przygotować zalewę: 5 szkl. wody 1 szkl. octu 6% (lub 7 szkl. wody i 1 szkl. octu 10%) 1 szkl. cukru - zagotować Do słoików wkładać marchew, cebulę, 1 płaską łyzeczkę soli, czosnek, koperu trochę, ziele angielskie, listek laurowy, 1 płaską łyżeczkę gorczycy, zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 2-3 min. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki po żydowsku
Top
Bottom