Ogórki w solance

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
sionia @ 6 May 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1286034Nabrałam chęci na te ogórki.
O 2 dni za późno ...
gruebel_2.gif

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Dzisiaj je robię i pewnie tak będzie przez parę dni(po trochu).
Mam wspólniczkę do jadła i muszę ich zrobić w tym roku więcej
icon_lol.gif

no i te moje warszawskie też szybko znikają.

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Samanto napisałaś, by wszystko pokroic a niżej na zdjęciu widzę chyba całe ogórki. To jak to jest, czy można całe ogórki dać?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
sionia @ 20 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1320830Samanto napisałaś, by wszystko pokroic a niżej na zdjęciu widzę chyba całe ogórki. To jak to jest, czy można całe ogórki dać?
Ogórki małe mają być, jak najmniejsze i nie kroić ich! Natomiast pokroić cebule i paprykę, czyli to, co konieczne.
Ktoś kroił większe ogórki ale to jednak nie jest to samo, mają być malutkie.
Te ogóreczki to jest hit nie z tej ziemi, zawsze pierwsze znikają z piwnicy , niezaleznie od tego ile ich zrobię.
A ta sama siostra, która mi dała ten przepis, ma jeszcze na takie ogóreczki czosnkowe, mniam, ale skąpica nie dała mi. Przycisnę ją w tym roku i musi dać, a ja tu wpiszę.
lecker.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Samanto,
zaczyna mi sie klarować w łepetynie. A cebula to zwykła czy cukrowa? I w jakiej wielkości słoikach najlepiej to zrobic?

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Ja ostatnio robiłam w 0,5 litra,ale w tym roku mam trochę słoików0,75 l i w te będę utykać.

Trochę mi ciśnienie podskoczyło,bo kupowałam małe ogórki,a do domu przyniosłam średniej wielkości.Facet chciał mi "zrobić dobrze"
(głupio to brzmi,nie?)i wysypał nowy worek,ja zajęta wybieraniem papryk i cebuli nie zauważyłam co mi ładuje do torby
glupek.gif

no i te całkiem większe poszły na mizerię do słoików.

Aaaa,cebulę kładę zwykłą,bo u nas cukrowej nie uświadczysz.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy