Ogórki z miodem

Cantiq

Member
Cze 5, 2007
3,130
0
0
Ogórki z Miodem

2kg ogórków
koper
chrzan
czosnek
goździki.

Zalewa:

1 szklanka octu
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
1 łyżka miodu

Ogórki obrać i pokroić w grubsze talarki ,posolić i odstawić na noc.Zalać wodą.
Na dno słoika włożyć koper,chrzan i czosnek oraz po goździku. Zalaż zalewą i gotować 5-7 minut.

Pycha !
 

sapphire

Member
Kwi 1, 2009
648
0
0
Długo zastanawiałam się, czy robić takie ogórasy, do któryh nikt jeszcze nie dodał opinii.

Zaryzykowałam.

Zmieniłam przepis o tyle, że ogórki zasypałam solą, ale nie dolałam do nich wody ani nie zostawiłam na noc. Po prostu po jakimś czasie wymieszałam, przełożyłam do słoików i zalałam.

Ogólne wrażenie pozytywne, ale stwierdzam, że w przyzłym roku robię bez kopru - jakoś nie bardzo mi tu pasuje i z większą ilością miodu.

Generalnie polecam.