Orzechowe jablkowe babci Heni

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
to ja jeszcze dodam ze to ciasto jest wspaniale!!!!!!! tak po dwoch dniach
paula, thanks

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
kamila prosze bardzo
placek w moim wykonaniu nie wyglada ladnie, a i zdjecie zrobilao sie niewyrazne, ale to wcale nie psuje walorow smakowych tego pysznego ciasta

1364.jpg

koniecznie musi troche polezec!!!!

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,825
1,592
113
Carbo, wszystko z tym ciastem chyba w porządku, bo robi cholernego smaka.

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
zrobilam- wzielam sobie do serca rade Pauli i rozwalkowalam tak cienko, ze chyba za cienko- bo ciasto wyszlo mi plaskate, dlatego nie wkleje zdjecia... Troche mi za malo tej masy jablkowej, wiec nastepnym razem zwieksze ilosc.. Mase orzechowa zrobilam na masle- przepyszna!! I ciasto jest tak przepyszne, ze powtorze je od razu, po zjedzeniu tego, co teraz mamy
icon_razz.gif

julia

Member
Sie 30, 2006
533
0
0
I ja tez dzisiaj zrobilam, jeszcze tylko polewa i orzeszki na wierzch, a sepy juz krążą
icon_smile.gif
Teraz do lodowki i w sobotę na urodzinki mężusia będzie jak znalazł

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
anbetung.gif
wspaniale ciasto. Zrobilam dokladnie tak ja w przepisie choc jedynie jablek dalam wiecej chyba tak z 1 kg. Wczoraj zaserwowalam i na dzisiaj nie zostalo ani kawaleczka.
cvety.gif
Dziekuje naprawde za super przepis
cvety.gif
rodzinka doprasza sie powtórki ale wtedy robie na wieksza blaszke wiec z podwojnej porcji moze wtedy uda mi sie zrobic zdjecie

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
A ja dodam jeszcze raz ze to ciasto jest najwspanialsze zrobilam je teraz na swieta i to z podwojnej porcji , stan na dzien dzisiejszy zero!!!!!!!! Przyszly Z nie mogl sie najesc za jednym razem zniklo ponad pol blachy
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Papużka

Member
Maj 10, 2007
16
0
0
Witam..
placki upieczone w sobotę, dzisiaj przelozone wg przepisu ale jablka wedlug podwojnej receptury.
Kremik robilam na masle.
Polewa wg tzw. domowej recepturyiiiciasto lezakuje w lodowce.
Glowna konsumpcja w wtorek w poludnie;)
Jutro jednak zabieram kawalek do pracy-celem sprzedania przepisu dalej;)
Pozdrawiam i dam znac jak posmakuje;)

Papużka

Member
Maj 10, 2007
16
0
0
Wszystko super....połączenie smaków to poezja...ale górna warstwa wyszła twarda;(
Czemu? Polałam polewa...do lodowki - to niedziela. Czesc juz zjedzona wczoraj ale gora lekko twarda i nie mozna bylo po ludzku kroic lyzeczka. Reszta super. Najlepiej,jak sie jadlio nie lyzeczka a trzymajac w ręku;)
Moze zle zrobilam,ze upieklam placki dzien przed wykonaniem calosci? Fakt, ze nie schowalam ich do zadnego woreczka...moze wysechl za bardzo...ech kurcze. Ale smaczek sama finezja;)
Dzięki Paula za Twoją Babcię;)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy