- Lut 12, 2006
- 124
- 0
- 0
przepis pochodzi ze stronki :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=83811
ORZECHOWE TOFFI
Orzechowy biszkopt:
- 5-6jaj
- 3/4 szkl cukru
- 3/4 szkl mąki
- 15 dag orzechów włoskich (pokruszonych bardzo drobno)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
Białka ubić dodać cukier i żótka, potem mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechy.
Piec ok 30-40min.
Po ostygnięciu przekroić na pół, posmarować bitą śmietaną -Ja ubijam 500 ml śmietany z żelatyną i dwoma śnieżkami., a na wierzch posmarować toffi (gotowane ok 2 godz słodzone mleko w puszce) udekorować połówkami orzechów

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=83811
ORZECHOWE TOFFI
Orzechowy biszkopt:
- 5-6jaj
- 3/4 szkl cukru
- 3/4 szkl mąki
- 15 dag orzechów włoskich (pokruszonych bardzo drobno)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
Białka ubić dodać cukier i żótka, potem mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechy.
Piec ok 30-40min.
Po ostygnięciu przekroić na pół, posmarować bitą śmietaną -Ja ubijam 500 ml śmietany z żelatyną i dwoma śnieżkami., a na wierzch posmarować toffi (gotowane ok 2 godz słodzone mleko w puszce) udekorować połówkami orzechów
