Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Orzechowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Gusia" data-source="post: 38641" data-attributes="member: 104"><p><strong>ciasto:</strong></p><p>500g maki</p><p>200g cukru</p><p>200g maragryny</p><p>2 łyzki miodu</p><p>2 łyzki mleka</p><p>2 łyżeczki sody</p><p></p><p><strong>Polewa orzechowa</strong>:</p><p>300g pokrojonych orzechów włoskich</p><p>100g margaryny</p><p>100g cukru</p><p>2 łyżki miodu</p><p></p><p><strong>krem</strong>:</p><p>1 budyn śmietankowy</p><p>1 1/2 szklanki mleka</p><p>1 margaryna</p><p>150g cukru pudru</p><p>2 łyzki kawy rozpuszczalnej</p><p></p><p>Sodę rozpuszczam w mleku. Ze wszystkich składników łącznie z sodą wyrabiam kruche ciasto. Dzielę na dwie częsci i pieke jeden placek.</p><p>Składnik polewy orzechowej przesmażam na patelni i wykładam na drugi placek i pieke razem.</p><p></p><p>Kawę rozpuszczam w 2-3 łyżkach wrzącej wody i pozostwiam do wystygnięcia. Gotuję budyń i pozstawiam dow ystygnięcia. Margaryne (masło) ucieram na puch z cukrem i dodaję stopniowo wystudzony budyń i kawę.</p><p></p><p>Placek z orzechami na spód na to masa kawowa i na wierzch palcek bez orzechów. wierzch można polać polewą czekoladową.</p><p></p><p></p><p><strong>Polewa czekoladowa</strong>:</p><p>3 pełne łyżki cukru pudru</p><p>4 łyżki kakao</p><p>4 łyżki śmietany lub mleka</p><p>70g masła </p><p></p><p>Masło rozpuścić, przestudzić. Dodać resztę składników i dokładnie połączyć, ucierać do uzyskania gładkiej masy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gusia, post: 38641, member: 104"] [B]ciasto:[/B] 500g maki 200g cukru 200g maragryny 2 łyzki miodu 2 łyzki mleka 2 łyżeczki sody [B]Polewa orzechowa[/B]: 300g pokrojonych orzechów włoskich 100g margaryny 100g cukru 2 łyżki miodu [B]krem[/B]: 1 budyn śmietankowy 1 1/2 szklanki mleka 1 margaryna 150g cukru pudru 2 łyzki kawy rozpuszczalnej Sodę rozpuszczam w mleku. Ze wszystkich składników łącznie z sodą wyrabiam kruche ciasto. Dzielę na dwie częsci i pieke jeden placek. Składnik polewy orzechowej przesmażam na patelni i wykładam na drugi placek i pieke razem. Kawę rozpuszczam w 2-3 łyżkach wrzącej wody i pozostwiam do wystygnięcia. Gotuję budyń i pozstawiam dow ystygnięcia. Margaryne (masło) ucieram na puch z cukrem i dodaję stopniowo wystudzony budyń i kawę. Placek z orzechami na spód na to masa kawowa i na wierzch palcek bez orzechów. wierzch można polać polewą czekoladową. [B]Polewa czekoladowa[/B]: 3 pełne łyżki cukru pudru 4 łyżki kakao 4 łyżki śmietany lub mleka 70g masła Masło rozpuścić, przestudzić. Dodać resztę składników i dokładnie połączyć, ucierać do uzyskania gładkiej masy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Orzechowiec
Top
Bottom