Obrane orzechy wloskie lub pistacjowe lub inne - ilosc i rodzaj wedug uznania,
przyprawy:
papryka ostra, chilli,
curry,
majeranek, oregano,
mielony kminek,
sol, pieprz
oliwa
Orzechy podzielic na rowne "kupki", kazda obtoczyc w innej przyprawie. Podsmazac na niewielkiej ilosci oliwy na rozgrzanej patelni na kolor rumiany. Wykladac na recznik papierowy. Osuszone z tuszczu przesypywac do miseczek. Jesc. Goraco polecam - szczegolnie do piwa lub innych trunkow.
Oczywiscie przyprawy mozna dobierac jakie sie lubi i tworzyc nowe smaki. Polecam!
przyprawy:
papryka ostra, chilli,
curry,
majeranek, oregano,
mielony kminek,
sol, pieprz
oliwa
Orzechy podzielic na rowne "kupki", kazda obtoczyc w innej przyprawie. Podsmazac na niewielkiej ilosci oliwy na rozgrzanej patelni na kolor rumiany. Wykladac na recznik papierowy. Osuszone z tuszczu przesypywac do miseczek. Jesc. Goraco polecam - szczegolnie do piwa lub innych trunkow.

Oczywiscie przyprawy mozna dobierac jakie sie lubi i tworzyc nowe smaki. Polecam!
