- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Pennette z cytrynową cukinią i sosem ze świeżych pomidorów i czosnku
Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wrzucić nieobrany ząbek czosnku i 1 papryczkę ostrą. Cukinię pokroić w łupki i wrzucić na patelnię. Wlać łyżkę wody i wcisnąć sok z 1/2 cytryny (cytryny jest duzo bo lubię :-D .. dla wrażliwych podniebień sugestia - wkropić mniej cytryny
). Porwać kilka listków bazylii i dodać. Posolić, popieprzyć. Poddusić całość. Cukinia musi pozostać chrupiąca.
3 pomidory obrac i pozbawić pestek. Pokroić w paseczki. Wrzucić do miski razem z : 2 ząbkami pokrojonymi w plasterki, 1 łyżką octu balsamicznego i 1 łyżką oliwy. Posolić , popieprzyć, dokładnie wymieszac i odstawić
Makaron ugotować
Wymieszac z ciepła cukinią i zimnymi pomidorami
Posypać listkami rucoli.
Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wrzucić nieobrany ząbek czosnku i 1 papryczkę ostrą. Cukinię pokroić w łupki i wrzucić na patelnię. Wlać łyżkę wody i wcisnąć sok z 1/2 cytryny (cytryny jest duzo bo lubię :-D .. dla wrażliwych podniebień sugestia - wkropić mniej cytryny

3 pomidory obrac i pozbawić pestek. Pokroić w paseczki. Wrzucić do miski razem z : 2 ząbkami pokrojonymi w plasterki, 1 łyżką octu balsamicznego i 1 łyżką oliwy. Posolić , popieprzyć, dokładnie wymieszac i odstawić
Makaron ugotować
Wymieszac z ciepła cukinią i zimnymi pomidorami
Posypać listkami rucoli.




Ostatnią edycję dokonał moderator: