- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Miał być makaron z ciecierzycą i "fetą", ale jak to w Polsce Poslska feta wybuchła
i na ratunek przybyła mozzarella
Orzo z ciecierzycą i mozzarellą
•40 g makaronu orzo
•60 g ugotowanej ciecierzycy
•30 g mozzarelli
•Pomidor
•10 g prażonego ziarna słonecznika
•posiekana natka pietruszki, bazylia (ja dałam suszoną)
•sól, pieprz, czosnek granulowany
Makaron ugotować al dente. Mozzarellę pokroić w kostkę, pomidora umyć i pokroić. Maakron odcedzić, wymieszać z ciecierzycą, pomidorem, serem. Przyprawić do smaku, posypać natką i słonecznikiem. Podawać na ciepło lub na zimno.


Orzo z ciecierzycą i mozzarellą
•40 g makaronu orzo
•60 g ugotowanej ciecierzycy
•30 g mozzarelli
•Pomidor
•10 g prażonego ziarna słonecznika
•posiekana natka pietruszki, bazylia (ja dałam suszoną)
•sól, pieprz, czosnek granulowany
Makaron ugotować al dente. Mozzarellę pokroić w kostkę, pomidora umyć i pokroić. Maakron odcedzić, wymieszać z ciecierzycą, pomidorem, serem. Przyprawić do smaku, posypać natką i słonecznikiem. Podawać na ciepło lub na zimno.