- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
Ten sos jest ugotowany wg. metody pieciu elementow
pasuje wybornie do grilowanych lub gotowanych jarzyn, do grilowanego lub pieczonego miesa, do szaszlykow drobiowych
podac z salatka surowizna
ten sos podbudowuje nasz yang, dziala rozgrzewajaco i odzywczo, odbudowuje nasz Qi
Procedura
w goracym garnku podgrzewamy 5 lyzek musu migdalowego
dodajemy potem w nastepujacej kolejnosci skladniki(za kazdym razem zamieszac)
-1 cebule w mala kosteczke razem z 2 zabkami czosnku poszatkowanymi
z 1 lyzeczka startego imbiru, pol lyzeczki kuminu, pol lyzeczki zmielonej
koloendry, szczypta proszku chili, szczypta proszku z trawy cytrynowej
-potem dodac 2 lyzki sosu rybnego i szczypte soli
-nastepnie jeden szus soku z cytryny
-dodac 1 lyzeczke kurkumy
-na koniec zalac 250ml mleka kokosowego
dobrze wymieszac i na malym ogniu pyrkac 10 minut
<!--emoid
--><!--endemo-->
pasuje wybornie do grilowanych lub gotowanych jarzyn, do grilowanego lub pieczonego miesa, do szaszlykow drobiowych
podac z salatka surowizna
ten sos podbudowuje nasz yang, dziala rozgrzewajaco i odzywczo, odbudowuje nasz Qi
Procedura
w goracym garnku podgrzewamy 5 lyzek musu migdalowego
dodajemy potem w nastepujacej kolejnosci skladniki(za kazdym razem zamieszac)
-1 cebule w mala kosteczke razem z 2 zabkami czosnku poszatkowanymi
z 1 lyzeczka startego imbiru, pol lyzeczki kuminu, pol lyzeczki zmielonej
koloendry, szczypta proszku chili, szczypta proszku z trawy cytrynowej
-potem dodac 2 lyzki sosu rybnego i szczypte soli
-nastepnie jeden szus soku z cytryny
-dodac 1 lyzeczke kurkumy
-na koniec zalac 250ml mleka kokosowego
dobrze wymieszac i na malym ogniu pyrkac 10 minut
<!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: