- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
W darmowej prasie wpadla mi w rece. Przepis Teresy Albert.
1 lyzka masla
cebula
batat (nie za maly albo kilka jak sie szczegolnie lubi jak u mnie
)
1 lyzka curry w proszku
1 lyzeczka kardamonu (cale nasiona)
puszka ciecierzycy (sprawdze, bo u mnie wieksze)
piwo
1/2 szkl sosu pomidorowego (passaty)
szczypta chilli
Posiekana cebule podsmazyc na brazowo, dodac bataty pokrojone w kostke, dodac curry i zmiazdzony kardamon i zamieszac, zeby przyprawic wszystko.
Dodac ciecierzyce, piwo (dodaje po trochu, zeby nie za duzo), sos pomidorowy i chilli.
Pyrkac bez przykrycia, zeby sos sie zagescil, a ziemniaki zmiekly 10-15 min.
Na pewno
z piwem idzie dobrze, rowniez z resztkami
jakie zostana z przepisu
Podobno doskonale ze szpiankiem saute.
to po polsku? http://pl.foodlexicon.org/s0000010.php
1 lyzka masla
cebula
batat (nie za maly albo kilka jak sie szczegolnie lubi jak u mnie

1 lyzka curry w proszku
1 lyzeczka kardamonu (cale nasiona)
puszka ciecierzycy (sprawdze, bo u mnie wieksze)
piwo
1/2 szkl sosu pomidorowego (passaty)
szczypta chilli
Posiekana cebule podsmazyc na brazowo, dodac bataty pokrojone w kostke, dodac curry i zmiazdzony kardamon i zamieszac, zeby przyprawic wszystko.
Dodac ciecierzyce, piwo (dodaje po trochu, zeby nie za duzo), sos pomidorowy i chilli.
Pyrkac bez przykrycia, zeby sos sie zagescil, a ziemniaki zmiekly 10-15 min.
Na pewno


Podobno doskonale ze szpiankiem saute.
to po polsku? http://pl.foodlexicon.org/s0000010.php