- Cze 17, 2024
- 1,073
- 1,610
- 113
6 jajek,
100 gr cukru,
250 gr sera białego takiego zmielonego,
250 gr śmietany kremówki,
1 opakowanie proszku budyniu śmietankowego
5 jabłek
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
1. Jabłka obrać i pokroić w drobna kostkę,
2. Budyń, cukier i śmietanę wymieszać, dodać ser, jajka i proszek do pieczenia.
3. Foremkę wysmarować tłuszczem, wylac ciasto ( jest dość plynne), wyłożyć na wierzch jabłka. Można dodać rodzynek albo migdałów.
Piec w temp 200 °C 50 minut
Ja dałam tylko 90 gr cukru i 5 jajek i 5 jabłek, bo miałam bardzo duże.
Moze to nie jest w smaku najlepsze na swiecie ciasto ale szybkie
100 gr cukru,
250 gr sera białego takiego zmielonego,
250 gr śmietany kremówki,
1 opakowanie proszku budyniu śmietankowego
5 jabłek
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
1. Jabłka obrać i pokroić w drobna kostkę,
2. Budyń, cukier i śmietanę wymieszać, dodać ser, jajka i proszek do pieczenia.
3. Foremkę wysmarować tłuszczem, wylac ciasto ( jest dość plynne), wyłożyć na wierzch jabłka. Można dodać rodzynek albo migdałów.
Piec w temp 200 °C 50 minut
Ja dałam tylko 90 gr cukru i 5 jajek i 5 jabłek, bo miałam bardzo duże.
Moze to nie jest w smaku najlepsze na swiecie ciasto ale szybkie
