- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Danie w sam raz na upalne dni
3 łyzki żelatyny namoczyć w ¼ szklanki wina (słodkiego)
¾ szklanki wina zagotowac z torebką cukru waniliowego i 2 – 3 łyżeczkami zwykłego cukru, dolac trochę wody.
wlać żelatynę, wymieszać, wcisnąc sok z 1 cytryny
Owoce ukłądać warstwami i stopniowo zalewac zelatyną (chłodzić, zalewać ponownie itp.)
Na „dno” wsypać wiórki kokosowe. Odstawić na kilka godzin do lodówki
Przed podaniem naczyie zanurzyć na chwilke w gorącej wodzie i odwrocić do góry nogami
3 łyzki żelatyny namoczyć w ¼ szklanki wina (słodkiego)
¾ szklanki wina zagotowac z torebką cukru waniliowego i 2 – 3 łyżeczkami zwykłego cukru, dolac trochę wody.
wlać żelatynę, wymieszać, wcisnąc sok z 1 cytryny
Owoce ukłądać warstwami i stopniowo zalewac zelatyną (chłodzić, zalewać ponownie itp.)
Na „dno” wsypać wiórki kokosowe. Odstawić na kilka godzin do lodówki
Przed podaniem naczyie zanurzyć na chwilke w gorącej wodzie i odwrocić do góry nogami