- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Bardzo łatwe do wykonania, szybkie i pyszne ciasteczka. Ilośc poszczególnych składników możemy dowolnie zwiększać lub zmniejszać, w zależnosci od naszych upodobań.
2 szklanki płatków owsianych górskich
1/2 szklanki suszonej żurawiny
1/2 szklanki sezamu
1/4 szklanki pestek słonecznika (wyłuskanych, naturalnie)
1/4 szklanki siemienia lnianego
1/2 kostki masła
1/2 szklankii cukru
4 łyżki gęstej śmietany 12%
Masło rozpuścić wraz z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Następnie wsypać płatki owsiane, sezam, pestki słonecznika, siemię lniane i posiekaną żurawinę. Dokładnie wymieszać.
Masę nakładać do foremek lub umieszczać łyzką bezpośrednio na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piec w piekarniku nagrznym do 160 st C przez ok. 20 minut, aż ciastka będą lekko złote.
Wychodzą 24 ciasteczka.

2 szklanki płatków owsianych górskich
1/2 szklanki suszonej żurawiny
1/2 szklanki sezamu
1/4 szklanki pestek słonecznika (wyłuskanych, naturalnie)
1/4 szklanki siemienia lnianego
1/2 kostki masła
1/2 szklankii cukru
4 łyżki gęstej śmietany 12%
Masło rozpuścić wraz z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Następnie wsypać płatki owsiane, sezam, pestki słonecznika, siemię lniane i posiekaną żurawinę. Dokładnie wymieszać.
Masę nakładać do foremek lub umieszczać łyzką bezpośrednio na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piec w piekarniku nagrznym do 160 st C przez ok. 20 minut, aż ciastka będą lekko złote.
Wychodzą 24 ciasteczka.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: