- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na te płatki podała Margarett w wątku śniadaniowym i od razu zwrócił on moją uwagę.
Wyszło na prawdę bardzo smaczne. Odpowiednie zarówno dla miłośników budyniu, jak i owsianki, a wrogów owsianki ( o ile tacy są
) na pewno do niej przekona.
5 łyżek płatków owsianych górskich
1 budyń waniliowy - lub o innym, lubianym przez Was smaku
750 ml mleka
3-4 łyżki cukru
ew. cynamon
5 łyżek płatków owsianych gotować w 1/2 litra mleka przez 10 minut. ( tak, mleko kocha kipieć, więc go pilnujemy)
W 250 ml mleka rozpuszczamy dokładnie budyń, mieszając. Budyń przelewamy do garnka z płatkiami, cały czas mieszając.
Gotujemy kilka minut, aż całość zgęstnieje, po czym słodzimy do smaku.
Podajemy ciepłe, np. posypane cynamonem.

Wyszło na prawdę bardzo smaczne. Odpowiednie zarówno dla miłośników budyniu, jak i owsianki, a wrogów owsianki ( o ile tacy są


5 łyżek płatków owsianych górskich
1 budyń waniliowy - lub o innym, lubianym przez Was smaku
750 ml mleka
3-4 łyżki cukru
ew. cynamon
5 łyżek płatków owsianych gotować w 1/2 litra mleka przez 10 minut. ( tak, mleko kocha kipieć, więc go pilnujemy)
W 250 ml mleka rozpuszczamy dokładnie budyń, mieszając. Budyń przelewamy do garnka z płatkiami, cały czas mieszając.
Gotujemy kilka minut, aż całość zgęstnieje, po czym słodzimy do smaku.
Podajemy ciepłe, np. posypane cynamonem.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: