Ozdoby z masy cukrowej krok po kroku

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Kokarda pełna. Można stosować różną szerokość "tasiemki" od szerokości zależna jest ilość.
Tutaj podstawa ma 6szt potem 5szt i górna kończąca. Sposób dekoracji i wzorów dowolny.
Wycinam 12 szt tej samej długości w tym wypadku jest to 2cm x 10cm + dwie tasiemki skośnie ucięte.
Sklejam brzegi formuje pozostawiam do wyschnięcia. Wyschnięte sklejam w całość. (gęstym klejem lub lukrem)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Kobieto, niezła jesteś. Czy tobie aby przypadkiem się nie nudzi w domciu? Hmm.... Świetne pomysły na kokardy szczególnie dla wzrokowców (jak ja). A może byś tak walnęła jakiś szkic do moich tortów do przedszkola? Tak, dla wyobrażenia sobie tych baloników i/lub ołówków?
icon_smile.gif
))
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
elmagra @ 12 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442045Kobieto, niezła jesteś. Czy tobie aby przypadkiem się nie nudzi w domciu? Hmm.... Świetne pomysły na kokardy szczególnie dla wzrokowców (jak ja). A może byś tak walnęła jakiś szkic do moich tortów do przedszkola? Tak, dla wyobrażenia sobie tych baloników i/lub ołówków?
icon_smile.gif
))
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
Kolorowe kredki z imionami pokazałam tutaj: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...&start=9680 .
Kredki "kulałam" ręcznie, tj. packą
icon_wink.gif
bo pistolet ma mniejszą tarczę na wałeczek niż ja potrzebowałam.

subtelna, formy nie posiadam dlatego, nie pomogę. Ale wiem, że parę moich znajomych posiada całe zestawy i chwalą sobie.

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Ano fajno
icon_mrgreen.gif
. JAM troszkę zabawy na odstresowanie nie zaszkodzi
banana.gif
zaraziłas mnie tym lepienim
rofl.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Crosiki ...
zahnlos.gif

Masa gruuuba , szczegolnie na podeszwę. Ja zrobiłam ciut za cienką dlatego zaznaczam by była grubsza niż na zdjęciu. Spód bucika po bokach ponacinać by wyglądał jak terenowy
icon_wink.gif

Dorysowałam podpiętek, wydaje mi się ,że z nim będzie lepiej całość wyglądać.
Ale może gdybym zrobiła spód grubszy to wyglądało by to inaczej
gruebel_2.gif

Masę zrobiłam dwukolorową. Otwory wycinałam tylką. to chyba wszystko.... Acha pasek (12cm) jest ciut za szeroki chyba 0,7cm byłby lepszy...

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
JAM tu cię mam z tymi crocsami zdolniacho :D
jak ty znajdujesz czas na to wszystko (w tym obróbk zdjęc) przy rocznym dziecku????

kaka i calutkie z masy? czy w środku coś lżejszego wsadziłeś? teraz zauważyłam - one leżą na kartce A4, takie malutkie są?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy