Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pakora*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1461282" data-attributes="member: 1024"><p>Odgrzewałaś czy jadłaś na zimno?</p><p></p><p></p><p>Robiłam dziś z przepisu znalezionego na innym forum, podanego tam przez użytkowniczkę o nicku dawny_basik:</p><p></p><p>Składniki ciasta:</p><p>3/4 szklanki mąki z ciecierzycy, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia/sody, 1 łyzeczka garam masali, 1/4 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki chilli, 2 ząbki czosnku i 3/4 szklanki wody</p><p></p><p> Wymieszać i zostawić na jakiś czas, potem dodać warzywa i usmażyć.</p><p>Ciasto zrobiłam z podwójnej porcji. </p><p>Z warzyw dałam pieczarki, kalafiora i wcześniej nasolone i odsączone cukinie i bakłażany (te ostatnie obrane ze skórki).</p><p>Z przypraw dołożyłam odrobinę imbiru, kumin i kolendrę.</p><p>Bardzo smaczne wyszły, zwłaszcza z pieczarkami; będę powtarzać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1461282, member: 1024"] Odgrzewałaś czy jadłaś na zimno? Robiłam dziś z przepisu znalezionego na innym forum, podanego tam przez użytkowniczkę o nicku dawny_basik: Składniki ciasta: 3/4 szklanki mąki z ciecierzycy, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia/sody, 1 łyzeczka garam masali, 1/4 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki chilli, 2 ząbki czosnku i 3/4 szklanki wody Wymieszać i zostawić na jakiś czas, potem dodać warzywa i usmażyć. Ciasto zrobiłam z podwójnej porcji. Z warzyw dałam pieczarki, kalafiora i wcześniej nasolone i odsączone cukinie i bakłażany (te ostatnie obrane ze skórki). Z przypraw dołożyłam odrobinę imbiru, kumin i kolendrę. Bardzo smaczne wyszły, zwłaszcza z pieczarkami; będę powtarzać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pakora*
Top
Bottom