Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Paluszki gryczane z serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1523475" data-attributes="member: 1142"><p>na ok 60-80 paluszkow</p><p><strong></strong></p><p><strong>125g maki gryczanej razowej</strong></p><p><strong>250g zwyklej maki pszennej razowej</strong></p><p><strong>10g salt</strong></p><p><strong>250g masla</strong></p><p><strong>150g sera Cheddar, startego</strong></p><p><strong>250ml lodowatej wody</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>mozna dodac ziola swieze lub suszone</strong></p><p></p><p>Maki polaczyc z sola i posiekac z maslem. Dodac ser, nastepnie wode. Zagniesc delikatnie, uformowac kule, podzielic ja na 4, zawinac kazdy kawalek w folie, wlozyc do zamrazalnika na pol godziny.</p><p></p><p>Piec rozgrzac 200C.</p><p></p><p>wyjac pierwszy kawalek, rozwalkowac, 6mm, pociac nozem do pizzy na dlugie i cienkie paski, uformowac paluszki. Ulozyc na blasze, wylozonej papierem do pieczenia. Blache wsunac do pieca na 10-12 min, paluszki mozna obracac i dopiekac. Czas pieczenia zalezy od grubosci ciasta jak i od samego pieca.</p><p></p><p>Najlepsze do obrobki jest ciasto dobrze schlodzone, gdyby sprawialo klopot, trzeba je powtornie wozyc do zamrazalnika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1523475, member: 1142"] na ok 60-80 paluszkow [B] 125g maki gryczanej razowej 250g zwyklej maki pszennej razowej 10g salt 250g masla 150g sera Cheddar, startego 250ml lodowatej wody mozna dodac ziola swieze lub suszone[/B] Maki polaczyc z sola i posiekac z maslem. Dodac ser, nastepnie wode. Zagniesc delikatnie, uformowac kule, podzielic ja na 4, zawinac kazdy kawalek w folie, wlozyc do zamrazalnika na pol godziny. Piec rozgrzac 200C. wyjac pierwszy kawalek, rozwalkowac, 6mm, pociac nozem do pizzy na dlugie i cienkie paski, uformowac paluszki. Ulozyc na blasze, wylozonej papierem do pieczenia. Blache wsunac do pieca na 10-12 min, paluszki mozna obracac i dopiekac. Czas pieczenia zalezy od grubosci ciasta jak i od samego pieca. Najlepsze do obrobki jest ciasto dobrze schlodzone, gdyby sprawialo klopot, trzeba je powtornie wozyc do zamrazalnika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Paluszki gryczane z serem
Top
Bottom