- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
15 dag żółtego topliwego sera
2 szkl. mąki
15 dag masła lub margaryny
2 jajka
sól, pieprz ( ilość wg upodobań)
Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać mąkę z solą i pieprzem. Połączyć z margaryną, dodać 10 dag sera i jeszcze raz wyrobić. Jajka roztrzepać widelcem, łyżkę odłożyć do smarowania, resztę dodać do ciasta, zagnieść.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm, pokroić na paseczki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem, posypać resztą sera. Piec na złotobrązowy kolor. Ok. 10-15 minut w 200 stopniach .
2 szkl. mąki
15 dag masła lub margaryny
2 jajka
sól, pieprz ( ilość wg upodobań)
Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać mąkę z solą i pieprzem. Połączyć z margaryną, dodać 10 dag sera i jeszcze raz wyrobić. Jajka roztrzepać widelcem, łyżkę odłożyć do smarowania, resztę dodać do ciasta, zagnieść.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm, pokroić na paseczki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem, posypać resztą sera. Piec na złotobrązowy kolor. Ok. 10-15 minut w 200 stopniach .