Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Pane di ramerino czyli włoski chleb z rozmarynem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Liska" data-source="post: 41680" data-attributes="member: 207"><p>Przepis pochodzi z książki "Bread" U. Ferrigno i w oryginale ma jeszcze rodzynki. </p><p>Jest to wypróbowany przepis, który w mojej maszynie (Panasonic) najlepiej sprawdza się w programie RAPID. Ja chleb ten posypuję jeszcze gruboziarnistą solą morską. </p><p>Można go oczywiście piec również w piekarniku. Poniżej podaję czas i temp. pieczenia.</p><p></p><p><u>Pane di ramerino</u></p><p></p><p>porcja na bochenek 'jednoosobowy':</p><p></p><p>1 łyżeczka drożdży (dałam 6 g d. świeżych)</p><p>250 g mąki białej</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>0,75 łyżeczki soli</p><p>1 łyżka mleka w proszku</p><p>50 ml wody</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżka świeżego, posiekanego rozmarynu</p><p></p><p>Wstawiłam na program: Zagniatanie.</p><p>Uformowałam okrągły bochenek, posmarowałam oliwą.</p><p>Piekarnik 200 st C. Piec 45 min.</p><p></p><p>Uwaga: niech Was nie korci, żeby dolać wody!</p><p></p><p>Chlebek jest 'bułkowy', mięciutki w środku, pachnący.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Liska, post: 41680, member: 207"] Przepis pochodzi z książki "Bread" U. Ferrigno i w oryginale ma jeszcze rodzynki. Jest to wypróbowany przepis, który w mojej maszynie (Panasonic) najlepiej sprawdza się w programie RAPID. Ja chleb ten posypuję jeszcze gruboziarnistą solą morską. Można go oczywiście piec również w piekarniku. Poniżej podaję czas i temp. pieczenia. [U]Pane di ramerino[/U] porcja na bochenek 'jednoosobowy': 1 łyżeczka drożdży (dałam 6 g d. świeżych) 250 g mąki białej 2 łyżki oliwy 0,75 łyżeczki soli 1 łyżka mleka w proszku 50 ml wody 2 jajka 1 łyżka świeżego, posiekanego rozmarynu Wstawiłam na program: Zagniatanie. Uformowałam okrągły bochenek, posmarowałam oliwą. Piekarnik 200 st C. Piec 45 min. Uwaga: niech Was nie korci, żeby dolać wody! Chlebek jest 'bułkowy', mięciutki w środku, pachnący. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Pane di ramerino czyli włoski chleb z rozmarynem
Top
Bottom