Panna Cotta

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
CYTATA zjaca siebie to na 1 porcji sie by nie skonczylo, wiec wole nie ryzykowac
aha
rofl.gif
to zmienia sprawę...
icon_wink.gif


Wiesz , pomyślałam o jogurcie, tylko takim najmniej kwaśnym. I nie gotowałabym go długo, by się nie zważył.

Albo spróbuj to: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26352 zawsze co 7% to nie 30%
icon_wink.gif

Są tez mleka light, Wartość energetyczna 126kcal/100g. Z Gostynia.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
anbetung.gif


bussi.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Panna cotta z truskawkami, na występach gościnnych:

DSC_0095.JPG
 

Załączniki

  • DSC_0095.JPG
    DSC_0095.JPG
    59.5 KB · Wyświetleń: 0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
wydaje mi się, że może.
icon_smile.gif
Wystarczy nieduża szklaneczka, czy nawet kubeczek po jogurcie, jak robiła Moni ( świetny pomysł miała )
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jswm

Member
Lut 3, 2007
373
0
0
zrobiłam wczoraj i wyszło pysznie, dzięki za przepis
nie bardzo wiedziałam jak robi się sos karmelowy, w końcu znalazłam coś tutaj: http://tiny.pl/6x15
ale rozrzedzałam śmietanką a nie wodą - rewelacja!
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
Moja pierwsza" Panna "była niespodzianką dla syna i udała się.Była pyszna z wiśniami.
lecker.gif

Mała_Mi-dzięki za przepis.
anbetung.gif
 

Załączniki

  • Panna.jpg
    Panna.jpg
    133 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Jswm, Marianno - bardzo się cieszę, że Wam smakowało!
icon_biggrin.gif
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Mam pytanie, planuję na jutro panna cottę, co prawda z nieco innego przepisu (wg aklat, z czekoladą), ale może tu ktoś mi szybko odpowie.
icon_smile.gif

Czy mogłabym zrobić deser w porcelanowych filiżankach? 'Wyskoczy' potem z niego, czy konieczne są jednak plastikowe kubeczki?
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Myślę, że wyskoczy, ja w szkle zawsze robię.
icon_smile.gif


podstawiam pod kran z gorąca wodą ( do góry nogami) , potem podważam dookoła ścianek nożem i siup! wychodzi.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
tak, tak- dobrze Pani kombinuje, żeby było hu huuu musi być najpierw siup! na zewnątrz
rofl.gif
rofl.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sunnyshine

Member
Lip 11, 2007
861
1
0
Zrobilam wczoraj, będzie dziś na deser. Niestety nie znalazłam na mieście laski wanilii, więc będzie bez... O wrażeniach napiszę później ( bo pierwszy raz robiłam ;)).
 

sunnyshine

Member
Lip 11, 2007
861
1
0
No i już skonsumowane... Bardzo dobry deserek, ale chybadałam ciutkę za dużo żelatyny ( tak o pół łyżeczki ;)). Podałam z "kisielkiem", z wiśni zrobiłam. Pyszne... chyba będą powtórki.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Sunnyshine - co tam żelatyna, ważne, że smakowało
icon_biggrin.gif
 

sunnyshine

Member
Lip 11, 2007
861
1
0
Bardzo smakowało :D, ale z żelatyną tak jest.... łyżeczka łyżeczce nierówna
icon_smile.gif
.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Do śmietany dodałam 100 g rozgniecionych widelcem jagód.

jagopanna2.jpg

post_2721_1247512757.jpg
 

Załączniki

  • post_2721_1247512757.jpg
    post_2721_1247512757.jpg
    108.7 KB · Wyświetleń: 0
  • jagopanna2.jpg
    jagopanna2.jpg
    90.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy