- Maj 14, 2022
- 1,130
- 1,687
- 113
Przepis z YouTube Kasia in the garden.
Ok 1,5 kg czerwonej papryki
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
Jeśli inny ocet podwoić ilość
1 szklanka wody
2 czubate łyżki cukru
1łyżka soli
1 łyżeczka kolorowego pieprzu
10 szt ziela angielskiego
5 szt liścia laurowego
Ponadto:
1/2 szklanki oleju
1 słoiczek musztardy
Paprykę oczyścić,pokroić w paski.
W garnku zagotować zalewę,dodać paprykę i gotować przez 5 minut od momentu zagotowania.
Paprykę odcedzić,lekko ostudzić.
Wymieszać z olejem i musztardą.
Nakładać do słoików (proporcja na ok.4 szt 330 ml),starając się aby w każdym wylądował 1 liść i 2 szt ziela.
Zakręcić i pasteryzować 3 min.
Odwrócić do góry dnem.
Ok 1,5 kg czerwonej papryki
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
Jeśli inny ocet podwoić ilość
1 szklanka wody
2 czubate łyżki cukru
1łyżka soli
1 łyżeczka kolorowego pieprzu
10 szt ziela angielskiego
5 szt liścia laurowego
Ponadto:
1/2 szklanki oleju
1 słoiczek musztardy
Paprykę oczyścić,pokroić w paski.
W garnku zagotować zalewę,dodać paprykę i gotować przez 5 minut od momentu zagotowania.
Paprykę odcedzić,lekko ostudzić.
Wymieszać z olejem i musztardą.
Nakładać do słoików (proporcja na ok.4 szt 330 ml),starając się aby w każdym wylądował 1 liść i 2 szt ziela.
Zakręcić i pasteryzować 3 min.
Odwrócić do góry dnem.