- Paź 28, 2008
- 4,240
- 0
- 0
Przepis pochodzi z książki Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy
Papryka smażona z pomidorami może mieć bardzo wiele zastosowań: jako pasta na kanapki, dodatek do drugich dań, sos do makaronów. Moża też samą wyjadać prosto ze słoika
6 pomidorów
2 duże papryki
sól
oliwa z oliwek
Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić ją w paski i podsmażyć na oliwie, aż się lekko przypali.
Dodać pokrojone w ćwiartki i obrane ze skórki pomidory. Całość smażyc ok. 20 min, aż całość zgęstnieje i lekko się skarmelizuje.
Dodać sól do smaku. Usmażoną paprykę z pomidorami nałożyć do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 15 min.
Papryka smażona z pomidorami może mieć bardzo wiele zastosowań: jako pasta na kanapki, dodatek do drugich dań, sos do makaronów. Moża też samą wyjadać prosto ze słoika


6 pomidorów
2 duże papryki
sól
oliwa z oliwek
Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić ją w paski i podsmażyć na oliwie, aż się lekko przypali.
Dodać pokrojone w ćwiartki i obrane ze skórki pomidory. Całość smażyc ok. 20 min, aż całość zgęstnieje i lekko się skarmelizuje.
Dodać sól do smaku. Usmażoną paprykę z pomidorami nałożyć do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 15 min.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: