Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka smażona z pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="amy111" data-source="post: 1347155" data-attributes="member: 29153"><p>Kurczę, znowu mam problem z pasteryzacją. </p><p>Zrobiłam dzisiaj następne 3 słoiczki. Wcześniej zebrałam trochę soku z gotującej się papryki i pomidorów. Potem, stopniowo odparowywała woda i na koniec miałam już dosyć gęstą paćkę. Zapakowałam ją do wyprażonych słoiczków (gorącą), na wierzch nalałam po 2 łyżki zebranego soku (tylko lekko ciepły). Zakręciłam wieczka, nie odwracałam. Gdzieś po godzinie wstawiłam słoiczki do garnka z letnią wodą i pasteryzowałam 20 - 25 minut. Po wyjęciu z garka odwróciłam słoiczki do góry nogami.</p><p>Sok spłynął w dół, a cała gęsta zawartość nie. Dodam, że była bardzo gęsta. Potem znów odwróciłam i okazało, że zakrętki się nie zassały.</p><p>Ma ktoś pomysł co robię nie tak?</p><p>Zawartość była za gęsta?</p><p>No i co teraz zrobić?</p><p>A dodam też, że nie posoliłam, bo zapomniałam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="amy111, post: 1347155, member: 29153"] Kurczę, znowu mam problem z pasteryzacją. Zrobiłam dzisiaj następne 3 słoiczki. Wcześniej zebrałam trochę soku z gotującej się papryki i pomidorów. Potem, stopniowo odparowywała woda i na koniec miałam już dosyć gęstą paćkę. Zapakowałam ją do wyprażonych słoiczków (gorącą), na wierzch nalałam po 2 łyżki zebranego soku (tylko lekko ciepły). Zakręciłam wieczka, nie odwracałam. Gdzieś po godzinie wstawiłam słoiczki do garnka z letnią wodą i pasteryzowałam 20 - 25 minut. Po wyjęciu z garka odwróciłam słoiczki do góry nogami. Sok spłynął w dół, a cała gęsta zawartość nie. Dodam, że była bardzo gęsta. Potem znów odwróciłam i okazało, że zakrętki się nie zassały. Ma ktoś pomysł co robię nie tak? Zawartość była za gęsta? No i co teraz zrobić? A dodam też, że nie posoliłam, bo zapomniałam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka smażona z pomidorami
Top
Bottom