Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka smażona z pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1465933" data-attributes="member: 67"><p>Bez wieczek, moc na maxa, ale jak się boisz, że wybuchnie, to może być wg uznania - nie ma znaczenia.</p><p></p><p>Edit: </p><p>Uwaga do produkcji w wersji z pieczoną papryką. Mnie taka kolejność bardzo usprawniła proces przygotowania. Najsampierw sparzyłam pomidory, obrałam i pokrojone przełożyłam na patelnie, gdzie się wolno dusiły i odparowywały. Przez ten czas opiekłam i obrałam paprykę. Pokrojoną połączyłam z pomidorami już odparowanymi do pożądanej gęstości i dodałam przyprawy i oliwę. Mam wrażenie, że krócej duszona całość lepiej zachowuje aromat. </p><p>W tym roku część zrobiłam z dodatkiem upieczonego czosnku i peperoncino, białego octu balsamicznego i bazylii.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1465933, member: 67"] Bez wieczek, moc na maxa, ale jak się boisz, że wybuchnie, to może być wg uznania - nie ma znaczenia. Edit: Uwaga do produkcji w wersji z pieczoną papryką. Mnie taka kolejność bardzo usprawniła proces przygotowania. Najsampierw sparzyłam pomidory, obrałam i pokrojone przełożyłam na patelnie, gdzie się wolno dusiły i odparowywały. Przez ten czas opiekłam i obrałam paprykę. Pokrojoną połączyłam z pomidorami już odparowanymi do pożądanej gęstości i dodałam przyprawy i oliwę. Mam wrażenie, że krócej duszona całość lepiej zachowuje aromat. W tym roku część zrobiłam z dodatkiem upieczonego czosnku i peperoncino, białego octu balsamicznego i bazylii. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka smażona z pomidorami
Top
Bottom