Papryka

kamila

Moderator
Członek ekipy
Wrz 13, 2004
11,874
0
0
Super przepis, mało roboty, smaczne i też pochodzi od Aliny

Papryka z miodem
3 l zimnej, przegotowanej wody
0,5 l octu
2 szklanki cukru
miód
papryka, najlepiej różnokolorowa

paprykę pokroić w cząstki, poukładać do słoików. Dokażdego słoika dodać płaską łyżeczkę miodu. WYmieszać składniki zalewy. Wlać do słoików. pasteryzować 10 minut od zagotowania.

Prawda, że proste?
 

kajorek

Member
Wrz 14, 2004
370
0
0
to teraz pytanie z serii " nie ma głupich pytań- są tylko pytania laików " :mrgreen:
do jakich słoików ta łyżeczka miodu- litrowych, półlitrowych czy dżemówek ?

czy ten miód jest wyczuwalny ?

wiem że mogę sprawdzić już po zrobieniu zalewy jaka jest kwaśna ale to zawsze inaczej wychodzi jak się przegryzie ze wszystkim, tak więc czy ta papryka jest łagodna czy raczej octowa ?

dzięki z góry za odpowiedź
icon_smile.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Ja ma teraz pomaranczowy. Zreszta zwykle mam jeden / teraz akurat trzy, ale wyjatkowo /. Koncze jeden i kupuje drugi. Moze byc kazdy, moim zdaniem.