- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
10 papryk - przekroic, wydlubac gniazda, posmarowac oliwa i wrzucic do piekarnika, gdy sie upieka zdjac skore
1 glowka czosnku - odciac dupke, polac oliwa, zawinac w folie aluminiowa i piec az zabki beda miekkie
400g puszka pomodori pelati (pomidory w sosie pomidorowym) lub passata + 100ml wody
2 lyzki slodkiej zproszkowanej papryki
1 kostka rosolowa
sol, pieprz
ew. odrobina soku z cytryny, szczypta cukru
I
- wedzona papryka lub chilli
II
- posiekana swieza bazylia lub tymianek
Gdy warzywa sie pieka, do garnka wlac puszke pomidorow i dodac przyprawy (wybrac wariant I lub II, choc bez niczego tez jest dobra, mozna pokombinowac z innymi przyprawami, np zmielone ziarna kolendry bardzo tu pasuja). Gotowac kilkanascie minut. Gdy papryka i czosnek beda upieczone, dodac do pomidorow, zmiksowac zyrafa, i gotowac na wolnym ogniu jeszcze 3-4 min.
Zdjecie wstawie jak dorwe aparat, niestety przez najblizszy tydzien nie bede miec
1 glowka czosnku - odciac dupke, polac oliwa, zawinac w folie aluminiowa i piec az zabki beda miekkie
400g puszka pomodori pelati (pomidory w sosie pomidorowym) lub passata + 100ml wody
2 lyzki slodkiej zproszkowanej papryki
1 kostka rosolowa
sol, pieprz
ew. odrobina soku z cytryny, szczypta cukru
I
- wedzona papryka lub chilli
II
- posiekana swieza bazylia lub tymianek
Gdy warzywa sie pieka, do garnka wlac puszke pomidorow i dodac przyprawy (wybrac wariant I lub II, choc bez niczego tez jest dobra, mozna pokombinowac z innymi przyprawami, np zmielone ziarna kolendry bardzo tu pasuja). Gotowac kilkanascie minut. Gdy papryka i czosnek beda upieczone, dodac do pomidorow, zmiksowac zyrafa, i gotowac na wolnym ogniu jeszcze 3-4 min.
Zdjecie wstawie jak dorwe aparat, niestety przez najblizszy tydzien nie bede miec

Ostatnią edycję dokonał moderator: