Paprykowo-pomidorowa

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
10 papryk - przekroic, wydlubac gniazda, posmarowac oliwa i wrzucic do piekarnika, gdy sie upieka zdjac skore
1 glowka czosnku - odciac dupke, polac oliwa, zawinac w folie aluminiowa i piec az zabki beda miekkie

400g puszka pomodori pelati (pomidory w sosie pomidorowym) lub passata + 100ml wody
2 lyzki slodkiej zproszkowanej papryki
1 kostka rosolowa
sol, pieprz

ew. odrobina soku z cytryny, szczypta cukru

I
- wedzona papryka lub chilli

II
- posiekana swieza bazylia lub tymianek


Gdy warzywa sie pieka, do garnka wlac puszke pomidorow i dodac przyprawy (wybrac wariant I lub II, choc bez niczego tez jest dobra, mozna pokombinowac z innymi przyprawami, np zmielone ziarna kolendry bardzo tu pasuja). Gotowac kilkanascie minut. Gdy papryka i czosnek beda upieczone, dodac do pomidorow, zmiksowac zyrafa, i gotowac na wolnym ogniu jeszcze 3-4 min.

Zdjecie wstawie jak dorwe aparat, niestety przez najblizszy tydzien nie bede miec
icon_sad.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy