Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Parzyć do znaczy dokładnie to co napisała Johasia. A o piekarniku - niestety nie wiem - nie robiłam tak nigdy.
Ziarenko zrobisz przy następnej okazji no nie rezygnuj bo dobre
gdzie mozna dostac te 'oslonki'?
to sa flaki, ale czyje i jakie?
a w kwestii platania zawijania parowek ile obrotow taka parowka trzeba wykonac zeby ona nie rozplatala sie przy dzieleniu na porcje?
jak dlugo sie parzy?
Może ja jestem niezbyt rozgarnięta, ale ta stronka mnie zniechęciła.Zbyt duzo tu dla mnie trudnych i specjalistycznych zwrotów typu kutrowanie, wieprzowina klasy I czy też innej, ile i jak parzyć też się nie doczytałam, może gdybym spedziła pół dnia na wertowanie tej stronki ? ale jakoś mi sie odechciało Osłonki kupiłam i na tym koniec.Soli peklowej nie znalazłam.
no właśnie, ja tez w sprawie osłonek - czy to mają być takie "plastikowe" folie, jak na sklepowych winerkach, czy normalne jelita, które np. moja mama kupuje jak robi kiszki ziemniaczane (mniam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)