Parówki parzone

Ziarenko

Member
Wrz 13, 2004
456
1
0
No cóż, bardzo dziękuję za pomoc :twisted:
Parówów niet
icon_sad.gif
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
no i masz babo parowki
icon_sad.gif

gdzie mozna dostac te 'oslonki'?
to sa flaki, ale czyje i jakie?
a w kwestii platania zawijania parowek ile obrotow taka parowka trzeba wykonac zeby ona nie rozplatala sie przy dzieleniu na porcje?
jak dlugo sie parzy?
 

Limonka

Member
Wrz 20, 2004
1,074
0
0
Może ja jestem niezbyt rozgarnięta, ale ta stronka mnie zniechęciła.Zbyt duzo tu dla mnie trudnych i specjalistycznych zwrotów typu kutrowanie, wieprzowina klasy I czy też innej, ile i jak parzyć też się nie doczytałam, może gdybym spedziła pół dnia na wertowanie tej stronki ? ale jakoś mi sie odechciało:( Osłonki kupiłam i na tym koniec.Soli peklowej nie znalazłam.
icon_sad.gif
 

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
no właśnie, ja tez w sprawie osłonek - czy to mają być takie "plastikowe" folie, jak na sklepowych winerkach, czy normalne jelita, które np. moja mama kupuje jak robi kiszki ziemniaczane (mniam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
 

Bagno

Member
Sty 19, 2006
28
0
0
KASIU.B wystarczą, te do kiszki ziemniaczanej. Mas wszystko gotowe do nadziewania.
Parówki są dobre bez wędzenia.
pozdrawiam