Pasta drobiowo-marchwiowa

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
0
0
na prośbę dziewCin
icon_smile.gif


Najczęściej robię ją przy okazji gotowania rosołu, ponieważ w wywarze są wszelkie jarzyny nadające ten najlepszy smak.

[Proporcji dokładnych nie podam, ponieważ nigdy ich nie mierzę - zazwyczaj jest to ok. trzy marchwie i dwie piersi, lub mięso z dwóch nóg].

Bierzemy z rosołu mięso kurczaka (oczyszczone z kości i chrzęści)
Odcedzamy marchew
Pół pęczka szczypiorku siekamy drobno
Możemy dodać pół pęczka natki pietruszki
Sól i pieprz do smaku
majonez + musztarda (wymieszane razem, proporcje 2 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy)

Mięso i marchew mielimy.
Dodajemy zieleninę.
Majonez z musztardą dodajemy w takiej ilości by powstała nam smarowana masa.
Doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.