- Lut 28, 2006
- 7,620
- 1
- 38
Źródło: jadłam w restauracji i później wykombinowałam w domu taką samą
100 g żółtego sera
100 g miękkiego masła
2 - 3 ząbki czosnku (w zależności od gustu, ale raczej większe niż mniejsze)
1 łyżeczka nasion kminku
0,25 łyżeczki soli
Wrzucić do malaksera masło, ser starty na drobne wiórki, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i kminek, miksować do połączenia składników. Przechowywać w lodówce, można podawać posypane szczypiorkiem. Najsmaczniejsza z ciemnym chlebem, ogórkami po meksykańsku
(tu są: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...mp;#entry732673 ) i zimnym piwem

100 g żółtego sera
100 g miękkiego masła
2 - 3 ząbki czosnku (w zależności od gustu, ale raczej większe niż mniejsze)
1 łyżeczka nasion kminku
0,25 łyżeczki soli
Wrzucić do malaksera masło, ser starty na drobne wiórki, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i kminek, miksować do połączenia składników. Przechowywać w lodówce, można podawać posypane szczypiorkiem. Najsmaczniejsza z ciemnym chlebem, ogórkami po meksykańsku
(tu są: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...mp;#entry732673 ) i zimnym piwem
