- Sie 22, 2006
- 105
- 0
- 0
Ostatnio mam hopla na punkcie różniastych past rybnych, wczoraj zrobiłam taką z wędzonej makreli
Składniki:
wędzona makrela
2 jaja ugotowane na twardo
pół średniej cebuli
łyżka stołowa miękkiego masła
łyżka stołowa majonezu
do smaku pieprz, sól, przyprawa w płynie.
kukurydza z puszki (opcjonalnie, ja bardzo lubię)
Z tuszki wyciągamy ości, czyste mięso przekładamy do miski, dodajemy masło i ucieramy na jednolitą masę, gdy całość będzie spójna dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i drobniutko pokrojone jajka, majonez i kukurydzę, doprawiamy do smaku zależnie od gustu i zostawiamy w lodówce na minimum godzinę (a najlepiej na całą noc)
Obłęd w ciapki
Niestety, nim wpadłam na pomysł zrobienia zdjęć, miska była pusta

Składniki:
wędzona makrela
2 jaja ugotowane na twardo
pół średniej cebuli
łyżka stołowa miękkiego masła
łyżka stołowa majonezu
do smaku pieprz, sól, przyprawa w płynie.
kukurydza z puszki (opcjonalnie, ja bardzo lubię)
Z tuszki wyciągamy ości, czyste mięso przekładamy do miski, dodajemy masło i ucieramy na jednolitą masę, gdy całość będzie spójna dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i drobniutko pokrojone jajka, majonez i kukurydzę, doprawiamy do smaku zależnie od gustu i zostawiamy w lodówce na minimum godzinę (a najlepiej na całą noc)
Obłęd w ciapki

Niestety, nim wpadłam na pomysł zrobienia zdjęć, miska była pusta
