- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113
Pasta makrobiotyczna do chleba
może trochę zaskakująca ,ale pyszna
3 kopiaste łyżki mąki pszennej razowej zarumienić na suchej patelni,
a następnie dolać taką ilość ciepłej wody ,aby powstał gęsty sos.
Dokładnie rozprowadzić ,zeby nie było grudek i gotować przez 20 minut,soląc do smaku
Po ugotowaniu połączyć z uduszonymi i przetartymi jarzynami np cebulą(to konieczne i chyba najlepsze ,daję z 1-2 duże uduszone cebule,posiekane,przetarte przez sitko lub wyjatkowo drobniutko usiekane ,to z lenistwa
),z cebulą i marchewką ,cebulą i selerem,cebulą+ trochę startego chrzanu,mozna dodać siekany koperek,całość gotujemy jeszcze z 5 minut
zastudzony sos to doskonałe smarowidło do chleba
Przepis z ,,Zmierzch świadomości łowcy" Maria Grodecka
może trochę zaskakująca ,ale pyszna
3 kopiaste łyżki mąki pszennej razowej zarumienić na suchej patelni,
a następnie dolać taką ilość ciepłej wody ,aby powstał gęsty sos.
Dokładnie rozprowadzić ,zeby nie było grudek i gotować przez 20 minut,soląc do smaku
Po ugotowaniu połączyć z uduszonymi i przetartymi jarzynami np cebulą(to konieczne i chyba najlepsze ,daję z 1-2 duże uduszone cebule,posiekane,przetarte przez sitko lub wyjatkowo drobniutko usiekane ,to z lenistwa

zastudzony sos to doskonałe smarowidło do chleba
Przepis z ,,Zmierzch świadomości łowcy" Maria Grodecka