- Cze 11, 2006
- 19,624
- 0
- 0
Proporcje jak zwykle na oko, przepis jak zwykle rodzinny.
Do smarowania grubo na chlebie albo do ryby po grecku.
4 kg marchwi
0,5 kg pietruszki
pół dużego selera
3-4 cebule
olej do smażenia
pieprz, pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liście laurowe, musztarda (na oko), 150 gram koncentratu pomidorowego
Warzywa obrać i poszatkować na wiórki. W dużym garnku rozgrzać olej i przesmażyć wiórki, ilości wydają się ogromne ale w trakcie smażenia się to zmniejsza.
Doprawić jak kto lubi. Nie wiem ile może stać bo teść pasteryzuje.
Zdjęcie będzie jak zgram.
Do smarowania grubo na chlebie albo do ryby po grecku.
4 kg marchwi
0,5 kg pietruszki
pół dużego selera
3-4 cebule
olej do smażenia
pieprz, pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liście laurowe, musztarda (na oko), 150 gram koncentratu pomidorowego
Warzywa obrać i poszatkować na wiórki. W dużym garnku rozgrzać olej i przesmażyć wiórki, ilości wydają się ogromne ale w trakcie smażenia się to zmniejsza.
Doprawić jak kto lubi. Nie wiem ile może stać bo teść pasteryzuje.
Zdjęcie będzie jak zgram.